Fasticon Kompetens Holding AB startar under våren ett nytt bolag som ska arbeta med rekrytering och personaluthyrning inom drift och underhåll. Jan Gösbeck har rekryterats som vd för det nya bolaget. Satsningen är ett steg i koncernens arbete med att bredda kunderbjudande och förstärka fastighetsbranschens kompetensförsörjning.

– Vi utvecklar kontinuerligt vår position som fastighetsbranschens ledande kompetenspartner. Nu sätter vi fokus även på de operativa yrkesroller som får fastigheterna att fungera i vardagen, säger Stefan Dahlbo, styrelseordförande Fasticon Kompetens Holding AB.

Jan Gösbeck har bland annat varit vd för Estancia Förvaltning och centrumchef för Kista Galleria. De senaste åren har han arbetat som affärsutvecklingskonsult i eget företag med inriktning mot fastighetsbranschen.

– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen av Jan. Han har vd-bakgrund och erfarenhet från beställarsidan vilket innebär att han förstår processerna och våra kunders förutsättningar. Jan är dessutom en entreprenör med stort affärssinne som känns helt rätt för den här rollen, säger Stefan Dahlbo.

Målsättningen är hög och på sikt ska bolaget i likhet med koncernen som helhet vara rikstäckande. Det finns ett underskott på kvalificerade yrkesarbetare. Därför ska det nya bolaget arbeta aktivt med att få fler att välja en karriär inom samhällsbyggnads-branschen. Det ska bland annat ske genom att attrahera unga och nyanlända samt vara en intressant möjlighet för talanger i kringliggande branscher.

– Det är spännande att inom ramen för en väletablerad koncern få bygga upp ett bolag från grunden. Jag tilltalas av uppdraget att bryta ny mark i branschen och ser fram emot att bidra till koncernens och kundernas framgång, säger Jan Gösbeck.

Det nya bolagets verksamhet integreras i koncernenens helhetserbjudande. Rekrytering av medarbetare pågår och bolaget ska vara aktivt innan sommaren.

För mer information kontakta:

Stefan

Stefan Dahlbo
Styrelseordförande Fasticon Kompetens Holding
070-353 18 88
stefan.dahlbo@andersjahlstrom.se

Jan

Jan Gösbeck
070-633 02 86
jan.gosbeck@fasticonkompetens.se